PetroChallenge:

500 skoleelever deltok i oljespill

23.10.2017

Hvorfor er det så vanskelig å finne olje og gass og hvorfor er det så dyrt å bore brønner? Disse spørsmålene fikk skoleelever svar på da oljesimuleringsspillet PetroChallenge ble arrangert for 12. år på rad.  

PetroChallenge i Stavanger

FULL SALL: Nesten 400 elever fra Stavanger-regionen samlet på Sola Quality Airport Hotel. FOTO: Norsk olje og gass

PetroChallenge gir elever på videregående skole kunnskap om oljenæringen. Samtidig blir de bevisstgjort på nytten av realfag, engelsk og samfunnsfag og hvordan fagene kan brukes i olje- og gassindustrien.

Årets PetroChallenge ble arrangert i Oslo og Sola, utenfor Stavanger. Elevene i Oslo fikk besøk av statssekretær i Olje- og energidepartementet, Ingvil Smines Tybring-Gjedde.

– Norsk oljenæring er verdensledende i dag, men for at den skal være det også de neste 50 årene trengs mange nye ideer og ny teknologi. Det er dere unge som er fremtiden, sa statssekretæren. 

ISTG

Statssekretær Ingvil Smines Tybring-Gjedde

Realistisk

Selv om PetroChallenge er et spill, gir det elevene en realistisk opplevelse av hvordan petroleumsvirksomheten fungerer.

– Dette er høyst reelle oppgaver elevene begir seg ut på. De får i løpet av to dager bryne seg på det å lete etter olje og gass, søke på lisenser og sørge for økonomisk gevinst, forklarer kompetanserådgiver i Norsk olje og gass, Evelyn Blom-Dahl.

Vinnerlag til London

PetroChallenge 2017 arrangeres i Stavanger og Oslo. Vinnerlaget for en tur til Cambridge og besøk på Schlumberger sitt forskningssenter.